THE SINGLE BEST STRATEGY TO USE FOR אסור לשאול שאלות

The Single Best Strategy To Use For אסור לשאול שאלות

The Single Best Strategy To Use For אסור לשאול שאלות

Blog Article

הלנת שכרמחשבון הלנת שכרפיצויים על הלנהכניסה לפורוםייעוץ משפטי

גם כאן ישנו סייג, כך שבמידה ולקות פיזית, נפשית או שכלית עשויה למנוע מהמועמד למלא את התפקיד כהלכה, מותר יהיה לשאול על המצב הרפואי הרלוונטי ליכולת לבצע את העבודה. 

הנה כמה כללית לניהול אופטימאלי של ראיון עבודה עוד לפני שאתם שואלים את השאלה הראשונה:

כאשר נזרקת לחלל האוויר הדחוס ממילא שאלה מתקילה, ואף אסורה על פי חוק, בוחרים מרואיינים מסוימים להתחמק מתשובה באופן אלגנטי, תוך שימוש בטקטיקות שונות של הסחת נושא הדיון או מתן מענה מעורפל.

הנחיות למפוטרתלפני חצי שנת ותקפיטורים בזמן הריוןפיטורים בתואנת שוואתביעת פיצויים

זכויות בביטוח הלאומיזכויות שארים ותלוייםחוות דעת רפואיתטינטון כפגיעת עבודה

עוד לפני שאנחנו יוצרים שאלות שחובה עלינו לשאול, יש כמה דברים שאנחנו צריכים לזכור.

לאחרונה חלה החמרה בנטל המוטל על המעסיק בראיונות עבודה, שבאה לידי ביטוי בעיקר בתיקון חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, שבו נקבע כי במקרה של תביעה מצד דורש עבודה, עקב דרישת מידע מפלה מצד המעסיק בראיון העבודה - נטל ההוכחה כי המידע נדרש שלא על רקע אפליה הוא על כתפי המעסיק.

רק במקרים חריגים יכול להימצא פתח מילוט למעסיק, בנסיבות שבהן הוא ביסס את ההחלטה בדבר קבלה לעבודה על שיקולים מפלים כביכול, במקרה שאלה רלוונטיים לאופי העבודה המוצעת.

אלו מבחנים המשמשים כמבדקי התאמהלקבלה לעבודה או לתפקיד מסוים. על כן, המעסיק יכול לדרוש מהמועמד או העובד לעבור אותם.

ככלל, אסור למעסיק לשאול מועמד שאלות על מצבו הרפואי, הפיזי או הנפשי, כל עוד אינן אסור לשאול שאלות רלוונטיות לתפקיד המוצע. שאלות אלה לא לגיטימיות, ועלולות להוות פגיעה בפרטיות המועמד. יתרה מכך, התייחסות לא רלוונטית למצב הרפואי של מועמדים לעבודה עשויה לרמז על הפליה בין דורשי עבודה, בניגוד לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות.

 עם זאת, לגיטימי לחלוטין מצד מעסיק פוטנציאלי לקבל מידע ממועמד לעבודה על ניסיונו במקומות עבודה קודמים ולשאול שאלות בנושא.  

למשל - אינכם מחויבים לציין את גילכם במסגרת קורות החיים ואתם רשאים לא להשיב לשאלה הקשורה לגילכם. נכון שלא צריך להיות איינשטיין בשביל לחשב שאם סיימתם תיכון בשנת תרל"ח, אתם כבר לא בני עשרים, ועדיין.

מלבד כל השאלות הפרטיות הקשורות למוצא, גיל, מין דת ועוד, מותר לכם לשמור גם על הפרטיות הכלכלית שלכם, ועל כן שאלה כגון כמה הרווחת במקום העבודה האחרון? איננה לגיטימית.

Report this page